Ga naar de inhoud
Zware avondspits

Meer dan 100 files door slecht weer en treinstaking

Archieffoto. Beeld © ANP

De drukte op de Nederlandse wegen is vanmiddag al vroeg op gang gekomen. Kort voor 16.00 uur stonden op de A- en N- wegen meer dan 100 files met een totale lengte van ruim 628 kilometer, meldt de ANWB.

De files worden mede veroorzaakt door het slechte weer, ongelukken en de staking bij de Nederlandse Spoorwegen, waardoor er vandaag nauwelijks treinen rijden.

Het KNMI heeft voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant code geel afgekondigd. In dat gebied kunnen veel buien met veel regen vallen en daar kan het verkeer last van hebben, verwacht de dienst.

Wateroverlast

De buien trekken vanaf de Noordzee het land binnen. Op enkele plaatsen kan tot en met morgenochtend tot wel 50 millimeter regen vallen. Dit kan op sommige plaatsen ook leiden tot wateroverlast. In de loop van de dag trekken de buien naar het zuidoosten weg, verwachten de meteorologen. Het KNMI adviseert weggebruikers om goed voorbereid op pad te gaan en zo mogelijk thuis te werken.

Bekijk ook: Komende dagen veel regen, maar tegen de droogte helpt dat bijna niet

02:16
Het gaat flink regenen, maar of dat echt gaat helpen om de extreme droogte te bestrijden? Weerman William Huizinga vreest dat het niet genoeg zal zijn.
Bron: RTL Nieuws / ANP