Ga naar de inhoud
OM in beroep

Chauffeur die met truck inreed op feest Nieuw-Beijerland vrijgelaten

De politie doet onderzoek op de plek van het ongeluk in Nieuw-Beijerland. Beeld © ANP

De 45-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van betrokkenheid bij het ernstige ongeluk op 27 augustus in Nieuw-Beijerland, mag het proces in vrijheid afwachten. Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen deze beslissing van de Rotterdamse rechtbank.

Bij het ongeluk, waarbij de chauffeur met zijn truck van de dijk afreed, kwamen zeven mensen om het leven, onder wie een ongeboren baby.

Medische aandoening

Het technisch onderzoek is nog lang niet afgerond, meldt het OM. Ook wordt nog gewacht op aanvullend bloedonderzoek. Daarnaast zijn medische gegevens nodig uit Spanje 'om te kunnen vaststellen of of een medische aandoening of medicatie mogelijk een rol kan hebben gespeeld'.

Het OM denkt dat er kans bestaat op herhaling en is in beroep gegaan tegen het besluit van de raadkamer van de rechtbank om de verdachte vrij te laten. Van het OM mag de voorlopige hechtenis pas worden opgeheven als daaraan strenge voorwaarden verbonden zijn. Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur is ingehouden.

Chauffeur
Lees ook:
Chauffeur truckdrama mocht helemaal niet rijden als hij epilepsie had

De advocaat van de truckchauffeur vertelde dinsdagavond in de talkshow Jinek dat de verdachte lijdt aan epilepsie, maar in geen jaren een aanval zou hebben gehad. Hij zou nog wel medicijnen gebruiken.

Wet overtreden?

RTL Nieuws berichtte gisteren dat hij daarmee mogelijk de wet heeft overtreden: wie medicijnen slikt tegen epilepsie, mag zowel in Nederland als in Spanje geen gebruikmaken van een groot rijbewijs.

Bekijk ook: Rody zag het ongeluk met de vrachtwagen gebeuren

01:26
De schok was enorm in Nieuw-Beijerland na het ongeluk met de vrachtwagen.