Ga naar de inhoud
Voor betere cao

Streekvervoer staakt in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg

Beeld © ANP

Voor de derde dag op rij is er een regionale staking in het streekvervoer. Ditmaal leggen medewerkers van de regionale vervoersbedrijven in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg het werk neer.

Zij willen daarmee een betere cao afdwingen. FNV-bestuurder Marijn van der Gaag verwacht een grote stakingsbereidheid.

Verstoringen en uitval

Vervoerder Arriva waarschuwt reizigers in Brabant en Limburg rekening te houden met verstoringen en uitval van bussen en treinen. In Gelderland denkt de vervoerder de normale dienstregeling te rijden.

Hermes waarschuwt voor uitval in Brabant. De vervoerder vraagt PSV-supporters om naar een alternatieve vervoerswijze te kijken als ze vanavond naar het Philips Stadion willen. De Eindhovense club speelt een Europa League-wedstrijd tegen het Noorse FK Bodø/Glimt. De vervoerder geeft aan overlast op de buslijnen naar het stadion zoveel mogelijk te willen voorkomen.

Geen
Lees meer
Geen bussen en regionale treinen in Flevoland, Zuid-Holland en Zeeland door staking

Landelijke staking

Gisteren werd al gestaakt in de provincies Utrecht en Noord-Holland. Ov-medewerkers in Flevoland, Zuid-Holland en Zeeland legden dinsdag het werk neer. Morgen gebeurt dat in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

Op vrijdag 16 september is er een landelijke staking in het streekvervoer. Op die dag is het de bedoeling dat er nergens streekbussen en regionale treinen rijden.

Ook
Lees meer
Ook vrijdag in het hele land geen NS-treinen in verband met staking