Ga naar de inhoud
Beloning 75.000 euro

Nieuw beeldmateriaal van gezochte zware crimineel 'Bolle Jos'

Opsporingsbeelden van de gezochte Jos Leijdekkers. Beeld © Politie

'Bolle Jos' Leijdekkers staat al maanden op de Nationale Opsporingslijst, onder meer vanwege cocaïnehandel en geweld. Politie en Openbaar Ministerie komen nu met nieuw beeldmateriaal van de gezochte crimineel.

Er zijn meer foto's van Leijdekkers naar buiten gebracht, en er is een nieuwe compositiefoto van hem gemaakt. Dat bleek nodig nadat er bij de politie tips waren binnengekomen dat de man er nu vermoedelijk anders uitziet. 

Beloning van 75.000 euro

Er is eerder al een beloning van 75.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding.

De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. "Tot voor kort bestond het vermoeden dat hij in Turkije verblijft. Het onderzoek heeft echter nog geen concreet zicht gegeven op zijn verblijfplaats", zegt de politie. 

Met het naar buiten brengen van het nieuwe materiaal hoopt de politie meer informatie te krijgen over waar hij verblijft. Op een van de beelden is te zien hoe de man, gehuld in korte broek, op een tuinstoel zit.

OM
Lees meer
OM looft 75.000 euro uit voor gouden tip die leidt naar 'Bolle Jos'

Verdwijning Naima Jillal

Leijdekkers wordt door justitie gezien als een van de hoofdrolspelers in de grootschalige handel, import en export van cocaïne in Nederland en België. Daarbij zou hij tientallen miljoenen euro’s en honderden kilo’s goud hebben witgewassen. 

Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en dood van Naima Jillal. De vrouw verdween in 2019 nadat zij in Amsterdam in een auto stapte. Op een telefoon, die in het Marengo-onderzoek in beslag is genomen, zijn foto's gevonden van een vrouw.

"Het vermoeden bestaat dat het om Jillal gaat en dat zij waarschijnlijk is gemarteld en niet meer in leven is", zegt de politie hierover.

Opsporingsdiensten
Lees meer
Opsporingsdiensten maken samen zoeksysteem voor 'criminele geheimtaal'