Ga naar de inhoud
'Niet veilig'

Dutch Grand Prix-baas: rookpotgooier niet meer welkom

Een rookpot vanmiddag op het circuit van Zandvoort. Beeld © ANP / Anadolou Agency

De man die gisteren tijdens de kwalificatie de rookpot op het circuit in Zandvoort gooide, is volgens de organisatie niet meer welkom. Dat zei Robert van Overdijk, directeur van de Dutch Grand Prix.

"De man die de fakkel gooide is absoluut niet welkom, ook de komende jaren niet." Een woordvoerder van de Grote Prijs van Nederland, die vandaag verreden wordt, zegt dat de organisatie als promotor verantwoordelijk is voor de kaartverkoop. "Dus we kunnen deze persoon geen kaart of kaarten meer verkopen."

Of de man ook een verbod krijgt, kon hij niet direct zeggen. Daarvoor verwees de Nederlandse organisatie naar de Formule 1 zelf. Die kon nog niet direct reageren.

Man
Lees ook:
Man die rookpot op circuit Zandvoort gooide weer vrij, maar blijft verdacht

Door het rookpotincident moest de kwalificatie tijdelijk stilgelegd worden. Later werd een 33-jarige man uit het Twentse Borne als schuldige aangehouden. Hij is gisteravond naar huis gestuurd, maar blijft verdachte. Zijn zaak wordt later behandeld.

Tweede aanhouding

De politie hield ook nog een andere man aan voor het gooien van een rookpot op het terrein rond het circuit. De 40-jarige man uit Epe werd ook gearresteerd en mocht na verhoor weer naar huis. Hij blijft ook verdachte.

Overdijk was blij met datgene dat Max Verstappen erover zei. "Het krachtigste dat ik erover kan zeggen, is wat Max Verstappen erover gezegd heeft. Het is niet veilig voor coureurs, doe het niet. Je ziet ook op sociale media hoe het opgepikt wordt. Degene die het gedaan heeft, is ook aangewezen door de mensen in zijn vak, zodat de beveiligers hem op konden pakken."