Ga naar de inhoud
Ooggetuigen gezocht

Steekpartijen in Breda, Groningen en Amsterdam: vier gewonden

In Breda werd iemand neergestoken na een ruzie in de kroeg. Beeld © Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties

In Breda, Groningen en Amsterdam hebben verschillende steekpartijen plaatsgevonden. Vier mensen raakten daarbij gewond, van wie één ernstig. De politie heeft twee mensen aangehouden, maar is nog op zoek naar ooggetuigen.

In Breda was het twee keer raak. De eerste steekpartij werd rond 01.20 uur gemeld bij de politie en ontstond na een vechtpartij op de Havermarkt in de stad. Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Vught, werd naar het ziekenhuis gebracht en een 31-jarige man uit Goirle werd aangehouden.

Slachtoffer had nog celstraf openstaan

In het ziekenhuis bleek later dat het slachtoffer, dat niet levensbedreigend gewond raakte, nog een gevangenisstraf van bijna een jaar moest uitzitten. "Zodra hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen, zal hij ingesloten worden", laat de politie weten. 

Messengeweld
Lees ook:
Messengeweld onder jongeren licht gedaald, maar aantal incidenten blijft 'zorgwekkend'

Later die nacht, rond 04.15 uur, werd er weer een steekpartij in Breda gemeld. In de Vismarktstraat was een 23-jarige man uit Raamsdonksveer neergestoken door een 24-jarige Bredanaar. De twee zouden kort daarvoor ruzie hebben gehad in de kroeg. De verdachte kon worden aangehouden, het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis maar is buiten levensgevaar.

Geen aanhouding in Groningen

Ook in Groningen moest de politie gisteravond rond 21.50 uur uitrukken voor een steekpartij. In de Asingastraat was een 27-jarige man neergestoken, hij is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS

In Amsterdam kon ook nog niemand worden aangehouden voor de steekpartij die daar vannacht plaatsvond. Rond 04.30 uur werd op het Centraal Station een 20-jarige man neergestoken. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en was nog aanspreekbaar.

De politie doet in alle vier de zaken nog uitgebreid onderzoek en is op zoek naar ooggetuigen.