Ga naar de inhoud
Hulpdiensten massaal aanwezig

Twee jonge kinderen en twee vrouwen overleden na ernstig ongeluk in Oud Gastel

In beeld: meerdere doden bij ernstig ongeluk Oud Gastel

00:34

Bij een ernstig ongeluk in het Brabantse Oud Gastel zijn vanavond twee jonge kinderen en twee vrouwen overleden, dat laat de politie weten. Een derde kind raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. Een bestuurder van een van de betrokken auto's is aangehouden.

Het ongeluk gebeurde op de Blauwhekken, een weg op een industrieterrein. Twee auto's zijn door onbekende oorzaak op elkaar gebotst. In de ene auto zaten drie personen, de tweede wagen had vijf inzittenden. 

De bestuurder van de auto met drie personen, een 27-jarige man uit Roosendaal, is aangehouden. De andere twee inzittenden zijn meegenomen naar het politiebureau als getuigen. Zij waren alle drie ongedeerd. De omgekomen kinderen en vrouwen zaten in de auto met vijf mensen.

Moeder en haar kinderen

Het gaat om een 39-jarige moeder, haar zoon van 8 jaar en haar dochter van 10 jaar. Het vierde slachtoffer is een vrouw van 42, haar 9-jarige dochter ligt gewond in het ziekenhuis in Rotterdam. Alle slachtoffers komen uit Bosschenhoofd.

De burgemeester van Halderberge, waar Oud Gastel onder valt, reageert verslagen op het bericht. "We zijn diep geschokt door zo'n heftig ongeval met vier dodelijke slachtoffers uit onze gemeente, waarvan twee kinderen. Als vader ben ik diep geraakt. Ik wens de nabestaanden van de slachtoffers en slachtoffertjes heel veel sterkte. Dit is een diep gemis voor onze gemeenschap."

Veel hulpdiensten

De melding kwam rond 18.50 uur binnen, laat de politie weten. Daarop rukten de hulpdiensten massaal uit. Er zijn meerdere ambulances en traumaheli's opgeroepen.