Ga naar de inhoud
Boerenprotest

Politie stopt onderzoek naar boeren die natuur bij Stroe mogelijk vernielden

Op dit weiland worden morgen zo'n 20.000 boeren verwacht. Beeld © ANP

De politie is gestopt met het onderzoek naar de mogelijke daders die met tractoren een stukje natuur bij Stroe op de Veluwe begin juli vernielden. Staatsbosbeheer deed aangifte van de vernieling. Volgens de natuurorganisatie heeft de politie niet genoeg aanwijzingen om het onderzoek voort te zetten.

Dat bevestigt een woordvoerder van Staatsbosbeheer na bericht van Omroep Gelderland. Staatsbosbeheer vindt het 'een goede zaak dat de politie zo grondig onderzoek heeft gedaan', maar is tegelijkertijd teleurgesteld dat de daders niet zijn gevonden, zegt de woordvoerder. "Wij blijven aangifte doen als de natuur wordt vernield."

Staatsbosbeheer
Lees ook:
Staatsbosbeheer boos: boeren reden beschermd natuurgebied plat

Op maandag 5 juli reed een groep boerenactivisten het natuurgebied plat en werd er mest uitgestrooid. De boerenactivisten vonden dat Staatsbosbeheer de natuur niet goed beheert, blijkt uit een filmpje dat Omroep Gelderland maakte.

Bloemen ingezaaid

Daardoor zou de natuur niet sterk zijn en dat zou de reden zijn dat boeren een groot aandeel moeten leveren in het oplossen van de stikstofproblematiek. Het gebied behoort tot het Natura 2000-gebied op de Veluwe.

Of de natuur is aangetast door de vernieling, kan Staatsbosbeheer nog niet zeggen. "Op het stuk grond gebeurt op het moment niet zoveel. Er waren bloemen ingezaaid, maar door de droogte zijn die niet opgekomen", aldus de woordvoerder. Eerder werd het gebied gebruikt om houtsnippers op te slaan, die werden gemaakt van gesnoeide takken en bomen.