Ga naar de inhoud
Vier uit één familie

Gemeente stelt dodental truckdrama bij naar 7: ongeboren baby ook meegeteld

Bloemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het fatale ongeval. Beeld © ANP

De gemeente Hoeksche Waard heeft het dodental van het ongeluk waarbij een truck inreed op een buurtbarbecue, bijgesteld van zes naar zeven. "In overleg met de nabestaanden hebben we besloten het vanaf nu te hebben over zeven doden, onder wie een ongeboren kindje", meldt de gemeente.

Een Spaanse vrachtwagen reed door onbekende oorzaak zaterdag rond 18.00 uur van de Zuidzijdsedijk naar beneden, op een plek waar een buurtbarbecue aan de gang was.

Er waren ongeveer 50 mensen bij het buurtfeest. Naast de zeven dodelijke slachtoffers, kwamen zeven mensen gewond in het ziekenhuis terecht. Onder de gewonden waren ook kinderen.

Tussen
Lees ook:
Tussen de tranen door zoekt Nieuw-Beijerland naar antwoorden, 'maar die zijn er niet'

Maandag mochten er zes naar huis. "Maar degene die nog in het ziekenhuis ligt, is ernstig gewond. Daar is de afloop nog onzeker van", zei burgemeester Charlie Aptroot maandag aan tafel bij Eva Jinek.

De politie had al bekend gemaakt dat onder de dodelijke slachtoffers een vrouw was die in verwachting was. Verder gaat het om een 50-jarige man, een 62-jarige man, een 75-jarige vrouw en een 32-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland. Ook een 41-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Goudswaard kwamen om het leven.

Vier uit één gezin

Vier van de slachtoffers komen uit dezelfde familie. Het gaat om de 75-jarige vrouw, haar 41-jarige zoon en zijn 28-jarige vrouw. Zij was acht maanden zwanger, en besloten is dat het ongeboren kind ook telt als slachtoffer.

Vrienden van het gezin vertelden zondag: "Ze waren een paar maanden geleden getrouwd, dolgelukkig en in verwachting van hun kindje. En dan dit." De vader van het gezin was per toeval niet aanwezig bij de barbecue, hij moest op ziekenbezoek bij een ander familielid.

Condoleanceregister
Lees ook:
Condoleanceregister geopend voor slachtoffers truckdrama Nieuw-Beijerland

De Spaanse chauffeur van de vrachtauto zit vast op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk en zwaar lichamelijk letsel. De 45-jarige man wordt medisch onderzocht, zijn bloed is afgenomen om te zien of er medicatie is gebruikt en er wordt gekeken of hij ten tijde van het ongeluk niet heeft getelefoneerd of op andere wijze was afgeleid.

De man zit in beperking, dat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Bekijk ook: Rody zag het drama ook gebeuren

01:26
"Ik dacht dat mijn zoontje eronder lag."