Ga naar de inhoud
Treinen naar Zandvoort

Wat er ook gebeurt: NS-personeel staakt níet in Grand Prix-weekend

Drukte op het treinstation van Zandvoort, ter illustratie. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Olivier Middendorp

Er wordt komend weekend tijdens de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort niet gestaakt op het spoor, wat er ook gebeurt. Dat hebben de vakbonden die de stakingen van het NS-personeel de afgelopen week organiseerden laten weten.

De vakbonden hadden na de regionale stakingen, die er gisteren voor zorgde dat het treinverkeer in heel Nederland plat lag, nog geen verdere acties gepland. Als de NS niet akkoord gaat met de voorgestelde cao kan er volgende week wel landelijk gestaakt worden, waarschuwen de vakbonden.

Er was deze week onduidelijkheid ontstaan omdat woordvoerders van de vakbonden aangaven nog weinig te kunnen zeggen over wat er komend weekeinde précies zou gebeuren.

'Staking
Lees ook:
'Staking heel vervelend, NS en bonden moeten dit snel oplossen'

Voor het goed verlopen van de Grand Prix is treinverkeer van groot belang. De meeste wegen naar Zandvoort zijn afgesloten in het raceweekeinde en bezoekers worden opgeroepen met de trein of de fiets te komen.

'Verdere stappen'

Een woordvoerder van FNV Spoor zegt verder dat de vakbonden hopen dat de directie van NS na de stakingsronde van afgelopen week en deze week over de brug komt. De bonden hebben geen uiterste deadline waarvoor het spoorbedrijf moet reageren. "Als er niets komt gaan we weer overleggen over verdere stappen."

NS
Lees ook:
NS doet station Bijlmer-ArenA op slot tijdens topdrukte: 'Zorgt voor onzekerheid'