Ga naar de inhoud
Diepe rouw

Condoleanceregister geopend voor slachtoffers truckdrama Nieuw-Beijerland

Beeld © ANP

De gemeente Hoeksche Waard heeft in de gemeentehuizen in Maasdam en Oud-Beijerland een plek ingericht met een condoleanceregister voor de slachtoffers van het drama in Nieuw-Beijerland.

Ook is er op internet een condoleanceregister te vinden, waar iedereen gevoelens kan uiten of een persoonlijk bericht kan plaatsen, meldt de gemeente.

'Verlies is onmetelijk'

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot tekende als eerste het register. "Het verlies is onmetelijk en het verdriet immens groot", zei hij. "De Hoeksche Waard is diep geraakt, in diepe rouw. Tegelijkertijd is de betrokkenheid ongelooflijk troostvol, net als de enorme steun vanuit de gemeenschap en uit het hele land."

Dat wordt ook duidelijk op de plek van het dama: 

Bloemen op gedenkplek truckongeluk: 'Er zaten mensen bij die wij kenden'

01:21
Uit de wijde omgeving komen mensen hun medeleven betuigen: "Je moet er toch even aandacht aan geven.

De burgemeester zal de condoleanceregisters op een later moment overhandigen aan de nabestaanden.

In het dorp raakte zaterdagavond een vrachtwagen zonder duidelijke oorzaak van de weg en reed in op een buurtbarbecue. Daarbij kwamen zes mensen om het leven, onder wie een hoogzwangere vrouw.

Tussen
Lees ook:
Tussen de tranen door zoekt Nieuw-Beijerland naar antwoorden, 'maar die zijn er niet'

Dinsdag bleek dat de 45-jarige Spaanse chauffeur van de vrachtauto langer vast blijft zitten. Hij wordt medisch onderzocht, zijn bloed is afgenomen om te zien of er medicatie is gebruikt en er wordt gekeken of hij ten tijde van het ongeluk niet heeft getelefoneerd of op andere wijze was afgeleid. Vanwege het lopende onderzoek kan het OM momenteel niet meer informatie geven.

Chauffeur
Lees ook:
Chauffeur truckdrama Nieuw-Beijerland blijft voorlopig vastzitten