Ga naar de inhoud
Dader gezocht

Brand bij 'asielhotel' in Albergen was aangestoken

Een politieagent bij de brandschade aan het hotel. Beeld © SPS Media / Dennis Nengerman

De brand die gisterochtend werd ontdekt bij het 'asielhotel' in het Twentse Albergen was aangestoken. De politie bevestigt dat er sporen van brandstichting zijn aangetroffen.

De brand in een bosschage op het terrein richtte geen grote schade aan. Het hotel in de gemeente Tubbergen is gekocht door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om er een asielzoekerscentrum van het maken.

De voormalige eigenaresse van het gebouw verloor gisteren een kort geding waarin ze de verkoop probeerde terug te draaien. De koopovereenkomst is inmiddels gesloten. Het COA hoopt eind september de eerste asielzoekers in het voormalige hotel te huisvesten.

'Asielhotel'
Lees ook:
'Asielhotel' Albergen komt er, eigenaar verliest kort geding van COA

Het COA wil 150 tot 300 asielzoekers en/of statushouders in het hotel huisvesten. Volgens de organisatie is daar sinds het eerste contact in april altijd duidelijkheid over geweest, maar de gemeente wist van niets.

In het Twentse dorp is groot verzet tegen de komst van het azc. Er is volgens de politie nog niemand gearresteerd voor de brandstichting. Het onderzoek naar een mogelijke dader gaat wel verder.

Bekijk ook: 'We zijn monddood gemaakt'

00:41
Vorige week was er een protestmars Albergen tegen de komst van het AZC.