Ga naar de inhoud
Geslagen met koevoet

Man (81) met alzheimer verdenkt vrouw van ontrouw en slaat haar dood

De rechtbank in Den Haag. Beeld © ANP

Een 81-jarige man die eind vorig jaar zijn 75-jarige vrouw doodde door haar met een koevoet op het hoofd te slaan, lijdt aan alzheimer en ernstige waanbeelden. Hij dacht dat zijn vrouw vreemd was gegaan, bleek vanochtend in de rechtbank van Den Haag.

De conclusie komt naar voren in een onderzoek van het Pieter Baan Centrum dat vanochtend in de rechtbank werd behandeld, schrijft Omroep West. Uit dat onderzoek blijkt dat de 81-jarige verdachte tijdens zijn daad volledig ontoerekeningsvatbaar was. Hij zit nog vast in de gevangenis, maar deskundigen hebben geadviseerd hem op te nemen in een gespecialiseerde instelling.

Seniorenflat

Het incident gebeurde in december in de seniorenflat van het echtpaar aan de Lozerlaan in Den Haag. De man had eerst geprobeerd zijn vrouw te wurgen en sloeg haar uiteindelijk dood met een breekijzer. Buurtbewoners reageerden destijds geschokt omdat het juist zo'n leuk stel was.

De ziekte van de man was van grote invloed op zijn daad, schrijft het Pieter Baan Centrum. Behalve de verdenking van ontrouw had de man ook 'visioenen van spelende kinderen die op wacht stonden'.

In de war

Volgens de advocaat van de verdachte is de bejaarde man erg in de war. Wanneer hij wordt opgehaald voor een verhoor of een transport, begrijpt hij niet meer waarom.

99-jarige
Lees ook:
99-jarige Belg in de gevangenis na dood medebewoner

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore