Ga naar de inhoud
Tot het eind van het jaar

Noodopvang Doetinchem gaat open, plek voor 225 mensen om Ter Apel te ontlasten

Beeld © ANP

De gemeente Doetinchem opent vandaag een crisisnoodopvang voor vluchtelingen uit Ter Apel. De 150 asielzoekers die donderdagavond zijn ondergebracht in sporthallen in Apeldoorn kunnen hier terecht.

In totaal biedt de noodopvang plaats aan 225 vluchtelingen die tot het eind van het jaar kunnen blijven. In de Doetinchemse noodopvang is ook plaats voor gezinnen die nu nog in het Overijsselse Heeten verblijven. De noodopvang in Heeten gaat dicht.

Vier tot vijf personen

De vluchtelingen worden in Doetinchem gehuisvest in woonunits, die op een terrein naast het politiebureau zijn geplaatst. In elke unit is plaats voor vier tot vijf personen.

Op het terrein wordt ook een paviljoen geplaatst voor centrale voorzieningen zoals EHBO en catering. Het terrein ligt centraal in de Gelderse plaats en is dichtbij winkels.

Ongeveer
Lees ook:
Ongeveer 300 mensen slapen vannacht buiten in Ter Apel

Tussen 22.00 uur 's avonds en 07.00 uur 's morgens mogen de bewoners niet van de locatie af, zegt de gemeente. Omwonenden zijn in de afgelopen week ingelicht door de gemeente.

Ook vannacht was de opvang in Ter Apel weer overvol. Ongeveer 300 mensen moesten er buiten slapen. Het aantal mensen bij het aanmeldcentrum was gisteren opgelopen naar 450. Zo'n 80 van hen konden daar uiteindelijk terecht. 70 anderen zijn met een bus naar Vlissingen gebracht. In Stadskanaal, in Groningen, worden nog 85 mensen opgevangen.

Bekijk ook: Gezinnen koken voor Oekraïense vluchtelingen

02:08
Sinds de oorlog en de komst van Oekraïense vluchtelingen willen een hoop Nederlanders zich inzetten om deze mensen te helpen.