Ga naar de inhoud
Onderzoek Rijksrecherche

Man die onwel werd tijdens arrestatie in Borne is overleden

De 37-jarige man uit Hengelo die vorige week onwel werd na een arrestatie in Borne, is overleden. Dat zegt zijn advocaat. Op beelden die waren gemaakt na de aanhouding, is te zien dat een agent een knie op de bewusteloze arrestant zette.

"Marcus laat twee jonge kinderen en de rest van zijn familie achter", zegt advocaat Richard Korver. Naar aanleiding van de beelden, die werden gepubliceerd door RTV Oost, stelde de Rijksrecherche een onderzoek in. 

Drugs

De man werd opgepakt op de Bornsche Beeklaan omdat hij, zo bleek na een speekseltest, onder invloed van drugs een auto bestuurde. 

In de politieauto werd hij onwel. Op de beelden is te zien hoe de man, die bewusteloos lijkt, uit de auto wordt getrokken en op straat wordt gelegd. Vervolgens plaatst een agent een knie op de borst van de man, zo is te zien op beelden die vanuit een auto zijn gemaakt.

Agent
Lees ook:
Agent zet knie op onwel geworden arrestant, Rijksrecherche doet onderzoek

De familie van Marcus heeft advocaat Korver ingeschakeld om ook eigen onderzoek te laten doen. De familie geeft aan de komende weken rust nodig te hebben, 'nu zij zichzelf zullen moeten hergroeperen naar aanleiding van deze zeer tragische gebeurtenis'.

Het Openbaar Ministerie zegt dat conclusies van het onderzoek van de Rijksrecherche nog wel even op zich kunnen laten wachten. Eerder zei een woordvoerder van de politie geen aanleiding te zien om maatregelen te nemen met betrekking tot de betrokken agenten. Donderdag kon nog niet direct gezegd worden of hier met het overlijden van de arrestant verandering in is gekomen.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of de familie aangifte gaat doen. Richard Korver laat aan RTL Nieuws weten dat hij naast het onderzoek door de Rijksrecherche, een eigen onderzoek is begonnen. "Omdat ik helaas in meerdere zaken heb moeten constateren dat de Rijksrecherche soms tekort schiet. Recentelijk was er in een zaak met dodelijke afloop geen capaciteit voor buurtonderzoek. Het overlijden van mijn cliënt kan gevolgen hebben voor een strafzaak, mocht blijken dat dat overlijden te wijten is aan het handelen of nalaten van de politie."