Ga naar de inhoud
700.000 wachtenden

Ook stormloop op vierde concert Coldplay: enorme digitale wachtrij

Coldplay in Frankfurt, juli 2022 Beeld © AP

Om in de terminologie van de band zelf te blijven: 'Nobody said it was easy', en daarvan is, naar nu blijkt, geen woord gelogen. Want een kaartje bemachtigen voor de shows van Coldplay lijkt nagenoeg onmogelijk.

De band had al twee shows geboekt voor volgend jaar in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, maar vanwege de grote belangstelling kwam daar gisteren een derde optreden bij. Vandaag werd daar nog eens een vierde concert aan toegevoegd, zodat de echte fans hun helden vier keer kunnen aanschouwen.

'Terugvallende' kaarten

Althans, als je daarvoor een kaartje kon krijgen, want nadat vandaag de verkoopkanalen waren opengegaan, liep het werkelijk storm. Al snel verscheen er voor het vierde concert al deze mededeling: 'Op dit moment zijn er weinig of geen tickets beschikbaar voor dit evenement. Probeer het later nog eens, er is altijd een kans dat er kaarten terugvallen'.

Op een gegeven moment stonden er meer dan 700.000 fans in de digitale wachtrij om tickets te bemachtigen. Op sociale media werden talloze screenshots gedeeld van mensen die er nog niet doorheen waren gekomen.

Maar er zijn ook veel mensen die een kaartje hebben bemachtigd en dat stante pede voor woekerprijzen op Marktplaats hebben gezet. De woede daarover wordt op social media eveneens breed uitgemeten. Want wat te denken van twee kaartjes voor 1000 euro?

De concerten in Amsterdam, op 15, 16, 18 en 19 juli, maken deel uit van de Music Of The Spheres World Tour. Die tournee is in maart begonnen.

Houdt
Lees meer
Houdt het dan nooit op? Coldplay kondigt vierde show aan