Ga naar de inhoud
10 procent omhoog

Taxi op veel Europese vliegvelden fors duurder, behalve op Schiphol

Raxi in Londen Beeld © Hollandse Hoogte / Richard Brocken

De prijs die je kwijt bent aan een taxi op het vliegveld is in Europa in een jaar tijd flink gestegen. Reizigers moeten gemiddeld 10 procent extra neertellen voor een taxirit naar het centrum van de dichtstbijzijnde grote stad.

Schiphol is wel een uitzondering, hier gingen volgens de site de prijzen niet omhoog. Dat blijkt uit onderzoek van Vliegveldinfo.nl.  

Tarieven Turkije verdubbeld

De vliegveldinformatiewebsite vergelijkt ieder jaar de taxitarieven op de vijftig drukste luchthavens in Europa. Gemiddeld kost een taxi naar de binnenstad deze zomer 45 euro. Vooral in München ging de prijs hard omhoog. Daar was je vorig jaar 75 euro kwijt, dit jaar 95 euro.

In Turkije zijn de taxitarieven daarnaast zelfs verdubbeld, zeggen de onderzoekers. Maar hier zou je als Nederlander toch niet echt meer betalen dan voorheen. Dat komt door de enorme waardedaling van de Turkse lira.

Door
Lees meer
Door vrouwen, voor vrouwen: veilig met de taxi in Mexico

Stansted-hartje Londen: 118 euro

Op Schiphol kost het volgens Guus Wantia, eigenaar van de website, 55 euro om met de taxi naar hartje Amsterdam te gaan. Waarom de tarieven hier niet de inflatie volgen zoals elders in Europa weet hij niet. Hij vermoedt dat het komt omdat het tarief op Schiphol een jaar eerder al flink is gestegen.

Met een ritprijs van 55 euro valt Schiphol net buiten de Europese top 10 van duurste vliegvelden. Maar het centrum van Amsterdam is relatief dichtbij en in de spits kunnen de ritprijzen nog oplopen, benadrukt Wantia.

Op Londen Stansted betaal je volgens het onderzoek het meest voor een taxi, namelijk zo'n 118 euro. Maar die luchthaven is bijna vier keer zo ver van hartje Londen verwijderd als Schiphol van het centrum van Amsterdam.

Elon
Lees meer
Elon Musk: Tesla komt met zelfrijdende 'robo-taxi'