Ga naar de inhoud
Dichtbij Jamal Ben Saddik

Brandbommen en een vuurwapen: 4 Nederlanders opgepakt in Antwerpen

De opgepakte groep zou jihadistisch propaganda verspreid hebben. Beeld © ANP

Vier Nederlandse jongemannen zijn in Antwerpen gearresteerd omdat ze rondreden met brandbommen en een vuurwapen. Er wordt onderzocht wat ze van plan waren.

De Antwerpse politie zette rond 05.00 uur in stadsdeel Borgerhout een auto met een Nederlands kenteken aan de kant die de aandacht had getrokken. De auto reed vlakbij een eethuis van de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik, dat al eerder doelwit was van brandstichting en beschieting.

Inzittenden tussen de 17 en 20 jaar oud

De politie let in die omgeving natuurlijk extra op, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. In de auto werden 'enkele brandbommen en een vuurwapen aangetroffen', laat het parket weten. Het kan niet zeggen om wat voor wapen het precies gaat.

Jamal
Lees ook:
Jamal Ben Saddik slaat al in eerste ronde Roemeen Adegbuyi knock-out

"Wat de intenties waren, wordt nog onderzocht." De vier arrestanten worden op het ogenblik verhoord. Een van hen is 17, een is 18 en twee zijn 20 jaar oud.

Onderlinge afrekeningen

Antwerpen is de laatste maanden om de haverklap het toneel van beschietingen, brandstichtingen en andere aanvallen. Dit is het volgens Belgische media al 60 keer gebeurd, twee keer zoveel als vorig jaar. Het lijkt steeds te gaan om onderlinge afrekeningen door onderwereldfiguren. De drugsmaffia in de belangrijke Belgische havenstad is nauw verweven met die in Nederland.