Ga naar de inhoud
Lachgas gevonden

Twintiger overleden na botsing met gezin, twee mannen aangehouden

De auto waar de jongeren inzaten, raakte zwaar beschadigd. Beeld © ANP / Etienne Busink

Bij een verkeersongeval op de A29 vlak bij het Zuid-Hollandse Klaaswaal is een 25-jarige man overleden. De auto waar hij in zat schampte een auto met een gezin dat terugkwam van vakantie. In de gecrashte auto is een lachgastank gevonden. De andere twee inzittenden zijn aangehouden.

In de gecrashte auto zaten drie mannen: een 24-jarige Rotterdammer, een 26-jarige man uit Den Haag en de 25-jarige man uit Lekkerkerk. Ze reden rond 02.00 uur 's nachts op de A29. Door nog onbekende oorzaak schampte de auto een andere auto die daar reed.

Controle verloren

De bestuurder verloor de controle en reed van het talud af. Het voertuig raakte hierbij zwaar beschadigd. De man uit Lekkerkerk zat op de achterbank en overleed ter plaatse. De twee andere inzittenden waren aanspreekbaar en zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Jelle
Lees ook:
Jelle (21) zat in auto waar lachgas werd gebruikt: 'Bijna tegen boom gereden'

Omdat nog niet duidelijk is wie op het moment van het ongeval achter het stuur zat en wat er precies is gebeurd, zijn beide mannen aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Het gezin dat door de auto werd aangereden, bleef ongedeerd. Hun auto had alleen flinke schade aan de zijkant.

Deze klachten kun je krijgen na lachgas: hoofdpijn tot dwarslaesie

03:13
De afgelopen twee jaar kregen ruim 60 jongeren na excessief gebruik van lachgas last van klachten die op een dwarslaesie lijken. Maar hoe werkt de drug precies en welk effect heeft het volgens neurologen op je hersenen?