Ga naar de inhoud
'Massaal statement maken'

Boeren grijpen Vuelta aan voor protesten, maar beloven: 'Geen blokkades'

Boerenprotest Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

De Vuelta, de Ronde van Spanje, is drie dagen in het land en dat is voor duizenden boeren aanleiding om vandaag langs het parcours actie te voeren.

Zij verzamelen zich op een 'actieterrein' aan de Rumelaarseweg in Woudenberg, in de provincie Utrecht. Daar komt 's middags de rondekaravaan voorbij. De wielrenners rijden vandaag de tweede etappe, van Den Bosch naar Utrecht.

Protest tegen stikstofplannen

Op meerdere plekken langs de route proberen de boeren aandacht te vragen voor hun strijd tegen de voorgenomen stikstofmaatregelen van het kabinet. Er hangen vlaggen, er staan tractoren met spandoeken en met strobalen hebben zij 'SOS Dutch Farmers' geschreven, alles om 'massaal een statement te maken'.

Er komen geen blokkades, verzekert voorzitter Bart Kemp van organisator Agractie, die honderden tractoren verwacht.

Agractie
Lees meer
Agractie vraagt boerenprotest vol te houden: 'Standstills op drukke plekken'

De Vuelta begon donderdag met de ploegenpresentatie. 12.500 mensen waren getuige van de aftrap. Gisteren was de ploegentijdrit door de stad Utrecht, waar Robert Gesink de rode leiderstrui veroverde

De derde en laatste Nederlandse etappe (194 kilometer) vindt morgen plaats. Die begint vanuit het Kasteel van Breda. Vervolgens fietsen de renners door Noord-Brabant, om weer in Breda te finishen.

Robert
Lees meer
Robert Gesink wacht mooie dag in rode leiderstrui Vuelta