Na 21.00 uur

Dinsdagavond laat geen treinen rond Amersfoort Centraal, NS zet geen bussen in

14 augustus 2022 23:07
Beeld © ANP

Van, via en naar station Amersfoort Centraal rijden dinsdag vanaf 21.00 uur geen treinen vanwege spoedwerkzaamheden. NS heeft al laten weten geen vervangend vervoer te kunnen bieden.

De NS zegt dat busbedrijven hebben aangegeven onvoldoende bussen en chauffeurs te kunnen leveren.

Een systeem dat de veiligheid van het treinverkeer rondom het station regelt moet worden vervangen.

'Buitengewoon vervelend'

NS zegt het 'buitengewoon vervelend' te vinden dat er geen alternatief vervoer geboden kan worden. Reizigers krijgen het advies om dinsdag eerder op pad te gaan of alternatief vervoer te zoeken.

De reparatie moet in de nacht van dinsdag op woensdag worden afgerond. De verwachting is dat het treinverkeer woensdag volgens dienstregeling kan opstarten.

Valt veelvuldig uit

Het systeem dat wordt vervangen valt volgens ProRail momenteel veelvuldig uit. Vervanging zou daarom noodzakelijk zijn. Door de reparatie werken de seinen en wissels in het hele gebied niet, wat ervoor zorgt dat treinen er niet kunnen rijden.

Het vervangen van de onderdelen begint om 22.00 uur, zegt ProRail. "Voor die tijd moeten alle treinen in de omgeving weg zijn of op hun plek staan. Daarom rijdt de laatste trein uiterlijk 21.00 uur station Amersfoort Centraal binnen."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore