Tekort aan bussen

Lange wachtrijen bij bloedheet Eindhoven Centraal vanwege werkzaamheden

13 augustus 2022 14:10 Aangepast: 13 augustus 2022 14:18
Tientallen mensen staan bij Eindhoven centraal te wachten op de snelbus naar Boxtel. Door werkzaamheden rijden er geen treinen. Beeld © SQ Vision

Bij station Eindhoven Centraal is het vandaag rond het middaguur erg druk. Door werkzaamheden rijden er geen treinen maar bussen tussen Boxtel en Eindhoven Centraal. Voor die bussen staan er lange wachtrijen.

"De bussen zijn niet het enige probleem", zegt een gedupeerde reiziger. "Als je in Boxtel aankomt, moet je op een heet perron nog een halfuur wachten. Er rijden namelijk geen extra treinen. Ik heb in Eindhoven een uur moeten wachten en in Boxtel nog een halfuur."

Lang wachten

Verschillende reizigers klagen over de lange wachttijden voor de bus. "Lekker dan NS. Sta al een uur in Eindhoven te wachten voor een snelbus naar Boxtel", zegt Roos. Een andere reiziger uit ook z'n ongenoegen via Twitter: "Wie gaat er ook hartje zomer aan het spoor werken?"

Volgens een woordvoerder van de NS is er 'grote moeite om voldoende bussen te regelen'. "Dat is bekend. Er is veel personeelstekort bij bedrijven waar we de bussen inhuren. Er gaat nu om de tien minuten een bus."

Voor de wachtende reizigers is water onderweg, zegt de woordvoerder. 

Reis uitstellen

NS raadt, ook in verband met de warmte, aan om de reis uit te stellen als dat mogelijk is.

De werkzaamheden duren nog tot vrijdag 26 augustus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

NS schrapt weer treinen op meerdere trajecten om personeelstekort

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore