Ga naar de inhoud
Naar het ziekenhuis

Vrouwen gewond door vallend glas uit reuzenrad Zandvoort, vier mannen opgepakt

Het reuzenrad in Zandvoort draait sinds deze week, en is het hoogste van Nederland. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Laurens Bosch

Twee vrouwen zijn gisteravond in Zandvoort gewond geraakt doordat er glas uit een reuzenrad viel. Ze moesten met verwondingen aan hun armen naar het ziekenhuis. Vier mannen zijn opgepakt.

Of het glas opzettelijk uit een gondel van het reuzenrad is gegooid of dat het een ongeluk was, is nog niet duidelijk. In elk geval waren de mannen niet blij toen een vriendin van de slachtoffers kort na het incident foto's van de vier mannen wilde maken met haar telefoon. Ze pakten het toestel af dat later op straat werd teruggevonden.

Getuigenverklaring

Na een getuigenverklaring kon de politie de vier in de buurt oppakken. Het gaat om mannen van tussen de 17 en 24 jaar uit Amsterdam en Hoofddorp. De slachtoffers zijn twee 33-jarige vrouwen uit Amsterdam en Haarlem.

Het reuzenrad, dat sinds deze week draait op het Badhuispein, is met 50 meter het hoogste van Nederland en zou een spectaculair uitzicht bieden over de skyline van Zandvoort.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.