Belastende verklaring

Justitie: Peter Gillis beet vriendin in haar neus en kneep in haar borsten

12 augustus 2022 16:13 Aangepast: 12 augustus 2022 16:20
Gillis en Kremers op zijn vakantiepark in Asten. Beeld © ANP / Rob Engelaar

Peter Gillis, bekend van de realityshow Massa is Kassa, heeft zijn vriendin Nicol Kremers in haar rug en neus gebeten, haar tegen de muur geduwd en in haar borsten geknepen. Ook heeft hij haar aan haar oor, armen en haren getrokken.

Die verdenkingen maakte de officier van justitie vandaag bekend bij de rechtbank in Den Bosch.

Eind vorige maand werd bekend dat de ondernemer op 29 mei zijn vriendin mishandeld zou hebben. Hij werd 's nachts om 03.00 uur opgepakt en moest de rest van de nacht in de cel doorbrengen.

Onzin en niet waar

De mishandeling zou zijn gebeurd op Gillis’ vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De hoofdpersoon van de SBS6-realityserie ontkende in eerste instantie de geruchten dat hij zijn partner zou hebben mishandeld. 'Onzin' en 'niet waar', zeiden hij en zijn partner daarover.

Maar toen vorige week bleek dat Gillis voor de rechter zou moeten verschijnen, gaf hij alsnog toe dat er inderdaad 'een incident in de privésfeer' had plaatsgevonden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter Gillis heeft 'veel spijt' van leugen na incident met Nicol

Hun advocaat Ton van den Biezenbos benadrukte namens het stel dat Kremers geen aangifte heeft gedaan, 'en strafvervolging vindt dan ook plaats tegen de wil van alle betrokkenen'. Vandaag maakte de officier van justitie in rechtbank duidelijk dat Kremers wel een belastende verklaring heeft afgelegd.

Gillis niet in rechtbank

De zitting bij de rechtbank in Den Bosch was snel voorbij. De advocaat van Gillis wil eerst nog een getuige horen voordat de zaak inhoudelijk behandeld wordt. Naar verluidt is die getuige Nicol Kremers. Vanwege dat uitstel besloot Gillis vandaag niet in de rechtbank te verschijnen.

Eerder maakte RTL Boulevard deze reportage over de mishandeling:

Peter Gillis (60), bekend van het populaire programma 'Massa is Kassa', is in mei opgepakt nadat hij zijn vriendin Nicol zou hebben mishandeld, zo bevestigen opsporingsbronnen aan ons programma.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore