Ga naar de inhoud
Lange wachtrijen

Ook Eindhoven Airport compenseert reizigers die vlucht misten

Een wachtrij voor Eindhoven Airport. Beeld © ANP

Ook Eindhoven Airport gaat reizigers compenseren die hun vlucht hebben gemist door lange wachtrijen voor de veiligheidscontrole. Reizigers kunnen onder meer een vergoeding aanvragen voor de kosten die ze hebben gemaakt bij het omboeken van een vlucht.

Eerder op donderdag meldde luchthaven Schiphol dit te gaan doen, na afspraken hierover met de Consumentenbond en Omroep MAX.

Schiphol
Lees ook:
Schiphol gaat reizigers compenseren voor gemiste vluchten

Eindhoven Airport wil gestrande reizigers ook compenseren voor kosten die ze hebben gemaakt als ze met een ander vervoermiddel naar hun bestemming zijn gereisd. Extra uitgaven om opnieuw naar de Brabantse luchthaven of een ander vliegveld te reizen vallen ook onder de regeling.

Personeelstekort

Net als op Schiphol kampte Eindhoven Airport de afgelopen maanden geregeld met personeelstekorten. Daardoor ontstonden op drukke dagen soms rijen tot ver in de buitenlucht.

Vooralsnog kunnen reizigers financiële compensatie aanvragen voor kosten gemaakt tussen 23 mei en donderdag 11 augustus. Daar hebben ze recht op als ze minstens 2,5 uur voor vertrek aanwezig waren op het vliegveld en toch hun vlucht misten.

Gedupeerde passagiers hebben tot en met 30 september om een verzoek in te dienen. Reizigers die al om compensatie hebben gevraagd, hoeven dat niet nog een keer te doen.

Drukte
Lees ook:
Drukte op Eindhoven Airport houdt tot de herfstvakantie aan