Ga naar de inhoud
Andere acties gaan door

Farmers Defence Force schort harde acties op 'uit blijk van goede wil'

Mark van den Oever van Farmers Defence Force na het eerste gesprek met Johan Remkes vorige week. Beeld © ANP

Farmers Defence Force gaat 'uit blijk van goede wil' naar het kabinet voorlopig geen harde acties uitvoeren. Dat zegt voorman Mark van den Oever. De groep doet dat naar eigen zeggen als eerste handreiking in de hoop dat de overheid voor andere plannen kiest om de uitstoot van stikstof terug te brengen.

Farmers Defence Force blijft wel omgekeerde vlaggen ophangen aan eigen boerderijen. Ook publieksvriendelijke acties gaan volgens Van den Oever door, zoals de aangekondigde protesten bij de wielerwedstrijd Vuelta, die volgende week in Nederland van start gaat.

Nieuwe technologieën

In een videoboodschap refereert de voorzitter van FDF aan een rapport van onder andere stikstofprofessor Han Lindeboom, waar De Telegraaf over schrijft. Daarin staat volgens de krant dat drastische verlaging van de stikstofuitstoot ook mogelijk is als wordt geïnvesteerd in de verfijning van nieuw beschikbare technologieën. Dan zou de veestapel niet ingekrompen hoeven worden. "Het rapport is iets waar wij met zijn allen goed mee vooruit kunnen", zegt Van den Oever.

Na
Lees ook:
Na gesprek met boeren praat Remkes binnenkort met milieuclubs

Vorige week kondigde de voorman van Farmers Defence Force nog aan te komen met 'de hardste acties die FDF ooit gevoerd heeft'. Hij sprak over escaleren en iets speciaals bedenken. Dat deed hij na het eerste overleg tussen boerenorganisaties en het kabinet onder leiding van stikstofbemiddelaar Johan Remkes, waar de groep zeer ontevreden over was.

Bekijk ook: Remkes: 'Vertrouwenscrisis bij boeren gaat dieper dan stikstofdiscussie'

01:50
Johan Remkes noemde het eerste overleg met boerenorganisaties een goede start. Hij concludeerde wel dat er sprake is van een stevige vertrouwenscrisis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore