Ga naar de inhoud
Rozenburg

Zeven jaar cel voor doodsteken tiener na ruzie over Playstation-controller

Melvin T. en zijn advocaat op een rechtbanktekening. Beeld © ANP / Aloys Oosterwijk

Een ruzie om een controller van een Playstation liep in september 2020 zo uit de hand dat een 17-jarige jongen overleed. De rechtbank veroordeelde de dader, Melvin T., tot zeven jaar cel.

T., een 20-jarige man uit Vlaardingen, had die bewuste dag met het slachtoffer, Mushuraldo de la Fuente, en nog een aantal mensen afgesproken op een parkeerplaats in Rozenburg.

Ze zouden een eerder uit de hand gelopen ruzie over de controller uitpraten. Maar de situatie escaleerde. Er volgde een steekpartij waarbij zowel de verdachte als De la Fuente gewond raakte. De la Fuente, naar T.'s zeggen een vriend van T., overleed later aan zijn verwondingen.

Harde woorden officier van justitie

De officier van justitie, die ook zeven jaar cel had geëist, haalde tijdens de zitting hard uit naar zowel de verdachte als het slachtoffer. Hij zei 'irritatie' te voelen over jongeren die elkaar 'om het minste of geringste met messen te lijf gaan'.

"Had het slachtoffer het overleefd, dan had ook hij hier terechtgestaan voor poging doodslag."

17-jarige
Lees ook:
17-jarige jongen komt om bij steekpartij in Rozenburg

De hele ruzie ging volgens de officier van justitie nergens over. T. zou een controller van iemand hebben gekregen, maar die werd later toch weer teruggevraagd. In een chatgroep werd hij vervolgens beschuldigd van diefstal.

Daar werd T. erg boos over, helemaal toen er een opmerking werd gemaakt over zijn kort daarvoor overleden moeder. 

'Kwestie van leven of dood'

T. ontkende in de rechtbank dat hij een mes had meegenomen. Hij zou dat van het slachtoffer hebben afgepakt om zichzelf te verdedigen. "Het was een kwestie van leven of dood", zei hij tijdens de zitting. 

Maar de rechtbank ging niet mee in dat verhaal. "Voor de rechtbank staat vast dat de verdachte een mes bij zich had toen hij op de parkeerplaats arriveerde. Hij is met het mes in zijn handen uit de auto gestapt en op het slachtoffer afgestapt. Daardoor heeft hij willens en wetens de kans aanvaard dat het slachtoffer om het leven zou kunnen komen."

De vriendin van De la Fuente was destijds zwanger. Volgens de regionale zender Rijnmond zou zijn moeder een paar maanden na de steekpartij van verdriet zijn overleden.

Bekijk ook: Voor de rechter: dit gebeurt er tijdens een strafzaak

06:22
Cassatie, seponeren, requisitoir, deze termen komen vaak voorbij als een strafzaak in het nieuws is, maar wat betekenen ze nou precies? In deze video leggen we uit hoe het strafrecht in Nederland werkt.