Ga naar de inhoud
Vluchtte hotel in

Dusan Tadic slachtoffer van roofoverval in buurt van zijn huis

Dusan Tadic, met pleisters op zijn rechterhand. Beeld © ANP

Dusan Tadic is eind juli in Amsterdam-Zuid bedreigd en aangevallen door twee mannen. De politie behandelt de zaak als een roofoverval.

De Ajax-aanvoerder werd in de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli opgewacht in de buurt van zijn woning door twee mannen die helmen droegen, meldt de politie na berichtgeving in Het Parool.

Hotel in gevlucht

Zij bedreigden de Serviër toen hij uit zijn auto stapte in de Van Eeghenstraat. Tadic probeerde te vluchten, maar hij werd even later ingehaald door het duo. Dat leidde tot een handgemeen, waarbij de voetballer uiteindelijk wist te ontkomen.

Volgens de politie heeft hij zich behoorlijk verzet. Hij vluchtte met kapotte kleren een hotel in de buurt in, waar hij de politie belde.

Het lukte de overvallers niet iets buit te maken, en zij zijn op een scooter weggevlucht.

Volgens de politie is Tadic niet gewond geraakt, maar in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal die een paar dagen later werd gespeeld, is te zien dat hij enkele pleisters op zijn rechterhand draagt. 

Niet officieel bekendgemaakt

Overigens wil de politie niet officieel zeggen dat het om Tadic gaat. Het is gebruikelijk in dit soort zaken dat de identiteit van het slachtoffer niet bekendgemaakt wordt. De politie spreekt van een 33-jarige man die in de buurt van de Van Eeghenstraat in Amsterdam woont. Tadic is 33 jaar en woonachtig in Amsterdam-Zuid.

Tadic' club Ajax doet geen mededelingen en verwijst door naar de politie, die gesproken heeft met getuigen en over veel beeldmateriaal zegt te beschikken.

Rolexbende

Succesvolle voetballers trekken vaker de aandacht van criminelen. Ook Tadic was al eerder doelwit van overvallers, zo bleek twee jaar geleden tijdens een rechtszaak van leden van de zogenoemde Rolexbende, die met geweld dure horloges buitmaakten. Die straatrovers kregen celstraffen tot vijf jaar.

Tijdens een rechtszaak bleek dat de politie in afgeluisterde gesprekken had gehoord dat ook voetballers Tadic, Steven Bergwijn en Siem de Jong op het lijstje van die criminelen stonden. Zij werden niet overvallen.

Vorig jaar werden de vrouw en kinderen van voetballer Eran Zahavi, inmiddels vertrokken bij PSV, tijdens een overval in hun huis in Amsterdam Buitenveldert vastgebonden. De politie is nog steeds op zoek naar de daders.

Gewelddadig
Lees meer
Gewelddadig beroofd van peperdure Rolex: 'Soms moet ik gigantisch huilen'