Geen verbeteringen

Voetballer Van Iperen nog steeds in coma na botsing: 'We bidden voor hem'

09 augustus 2022 18:34 Aangepast: 09 augustus 2022 19:33
Donny van Iperen in actie voor Telstar in 2018. Beeld © GettyImages

Voetballer Donny van Iperen ligt nog steeds in coma nadat hij zondag in botsing was gekomen met een keeper van de tegenpartij. De voormalig speler van Telstar en Go Ahead Eagles leek eerst goed te herstellen, maar zijn situatie is nu toch erger dan gedacht. "We bidden voor hem dat hij de kracht vindt om te herstellen."

Van Iperen, die uitkomt voor de Moldavische club FC Zimbru, raakte na de botsing bewusteloos en vocht volgens artsen enige tijd voor zijn leven. De club gaf zondag nog aan dat hij niet in coma zou liggen en dat er ook geen bloedingen in zijn schedel zouden zijn aangetroffen.

In coma

De algemeen directeur van de club, Sergiu Topor, komt met nu met een andere verklaring op de Facebookpagina van de voetbalclub. Daarin staat dat Donny nog steeds in coma ligt en wordt bijgestaan door zijn familie, die twee dagen geleden is aangekomen in de hoofdstad van Moldavië.

"Helaas zijn de verwachtingen van ons en de artsen niet uitgekomen. Dony ligt nog steeds in coma. Zondag vertelden de artsen dat er verbetering was in z'n gezondheidstoestand, dat gaf ons extra hoop. Hij had geen hersenbloeding en hoefde niet geopereerd te worden", schrijft de directeur. "Maar helaas is sindsdien de situatie ernstig gebleven. En zijn er geen significante verbeteringen opgetreden in zijn gezondheid."

Steun van familie

Joep van Iperen, de broer van Donny, laat in een reactie weten dat 'Donny's gezondheidssituatie erg moeilijk is'. "Mijn broer ligt nog steeds in coma. We bidden dat hij de kracht vindt om te herstellen." De familie is dankbaar voor de steun van de club, de fans en iedereen die betrokken is bij Donny, gaat hij verder. "We hebben het gevoel dat jullie onze familie zijn en we willen jullie allemaal bedanken voor jullie inspanningen en gebeden voor mijn broer. We hopen en bidden dat alle hulp en liefde hem zal helpen de kracht te krijgen om wakker te worden."

Hij noemt zijn broer 'een vechter in het voetbal, maar ook buiten het veld'. "En op deze momenten bewijst hij meer dan ooit hoe sterk hij is. Bedankt dat je bij ons bent!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voetballer Van Iperen buiten levensgevaar na botsing met keeper

Van Iperen maakte zijn profdebuut bij Telstar, nadat hij in de jeugd had gespeeld voor AZ en Cambuur. Hij speelde daarna nog voor Go Ahead Eagles en voor AE Karaiskakis op het tweede niveau in Griekenland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore