Zou 'sensueel' worden

'Experimentele' massage blijkt verkrachting, OM eist celstraf

08 augustus 2022 20:05
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Het OM eist 20 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk tegen een masseur die met zijn vingers binnendrong in de vagina van een klant. De masseur had vooraf gezegd dat het een 'experimentele' massage zou worden, maar niet dat dit zou gebeuren, stelt het OM.

Het gaat om een 43-jarige man uit Leiden. Hij wordt verdacht van verkrachting en daarnaast van 'heimelijk filmen van meerdere vrouwen tijdens massages'. "Het Openbaar Ministerie neemt het de man kwalijk dat hij het vertrouwen dat de vrouwen in hem hadden, heeft misbruikt. Ook heeft hij zijn beroepsgroep beschadigd." 

'Nieuwe massage'

De vrouw die de zogenoemde experimentele massage onderging was met een vriendin eerder bij hem geweest. Dit keer had ze een berichtje gekregen of ze mee wilden helpen bij het uitproberen van een nieuwe massage. Die zou volgens de masseur 'een sensueel karakter hebben', schrijft het OM.

De man zou vervolgens de handdoek van de vrouw weg hebben geschoven en uiteindelijk met zijn vingers dus naar binnen zijn gegaan. De vrouw schrok en deed haar ogen open, en zag toen dat hij alleen nog een onderbroek aan had. De vrouw rende vervolgens snel de ruimte uit. Volgens een vriendin was de vrouw in totale shock.

Camera op de vagina van een vrouw

De verdachte ontkent de aanklacht, maar op zijn telefoon was wel een excuusbericht aan de vrouw te lezen. Hij zei daarin dat het allemaal miscommunicatie was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meldingen van verkrachting leiden bijna nooit tot veroordeling van een dader

De verkrachting was dus niet het enige waarvoor de man terechtstond. Hij wordt ook verdacht van het maken van filmpjes, waarop naakte vrouwen te zien waren. "De verdachte heeft meerdere keren tijdens een massage vrouwen gefilmd die dan naakt waren en door hem over het hele lichaam werden gemasseerd", schrijft het OM. "Een enkele keer stond de camera gericht op de vagina van een vrouw. Twee van deze vrouwen zijn door de politie achterhaald en hebben ook aangifte gedaan."

Het OM eist naast de celstraf ook een beroepsverbod als masseur van 5 jaar. "Daarnaast wil het OM dat de verdachte een contactverbod krijgt met de slachtoffers en een schadevergoeding betaalt." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore