Pand op instorten

Gewonden bij brand Velp, bewoners breken botten tijdens vlucht

08 augustus 2022 09:13 Aangepast: 08 augustus 2022 11:59
De brand woedde kort maar hevig. Beeld © Heitink

Bij een grote brand in een hoekhuis aan de Willemstraat in Velp zijn vanochtend vier mensen gewond geraakt. Het gaat om arbeidsmigranten. De brand is onder controle, maar het huis is niet meer bewoonbaar.

In het huis zouden volgens de gemeentelijke administratie dertien mensen wonen, vooral arbeidsmigranten. Buurtbewoners zeggen daarentegen tegen Omroep Gelderland dat er soms veel meer mensen aanwezig waren.

"Er zaten veel Poolse mensen in, en ook Roemenen", vertelt de woordvoerder van de veiligheidsregio Gelderland-Midden. De politie heeft daarom een tolk laten komen, om zo te horen hoeveel mensen in het pand aanwezig waren op het moment van de brand.

Een persoon heeft een been gebroken toen hij of zij uit het raam sprong, weet de woordvoerder. Een tweede gewonde heeft ook botbreuken opgelopen bij een sprong om weg te komen. De andere slachtoffers hebben rook ingeademd.

Onderzoek naar eventuele achterblijvers

Als het nablussen klaar is, worden er dranghekken geplaatst en gaat een sloopbedrijf 'heel voorzichtig slopen om te zien of er niemand meer ergens onder ligt', zegt de woordvoerder. Pas daarna kan met zekerheid worden gesteld dat niemand in het pand is achtergebleven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote brand in snackbar Wolvega leidt tot gaslek en ontruimingen

Snel onder controle

De brand brak vanochtend rond 05.45 uit en woedde een uur. Het gaat om een pand van meerdere huizen die onderling verbonden zijn.

Het linker deel van het pand is gecontroleerd op eventuele achtergebleven mensen, maar rechts lukt dat nog niet omdat een schoorsteen en voorgevel op instorten staan.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore