Ga naar de inhoud
Wooncomplex voor ouderen

Grote brand in snackbar Wolvega leidt tot gaslek en ontruimingen

Hulpdiensten bij de grote uitslaande brand in het centrum van Wolvega. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / ProNews

Door een grote, uitslaande brand bij een snackbar in het Friese Wolvega is vannacht een gaslek ontstaan. De brandweer besloot daarop zeker tien omliggende panden te ontruimen. Ook een deel van een wooncomplex voor ouderen werd ontruimd. Later mochten zij wel weer naar huis.

De brand ontstond gisteravond laat aan de Hoofdstraat Oost in het centrum van Wolvega. Volgens de brandweer was er niemand in het pand aanwezig. Een gaskraan brandde door, waardoor er ook even explosiegevaar ontstond. 

Vanwege de lekkage en de rook die bij de brand vrijkwam zag de brandweer geen andere mogelijkheid dan de omgeving te ontruimen. De bewoners die moesten vertrekken werden opgevangen in het gemeentehuis.

De bewoners mochten na enkele uren weer terug naar hun woningen. De brandweer is nog wel bezig met nablussen.

Even na middernacht was de brand onder controle, maar op dat moment was het gaslek al ontstaan. Kort daarna laaide het vuur weer op. De brandweer probeert naastgelegen panden te behouden. Het vuur is echter naar zeker één ander pand overgeslagen. De snackbar moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Door het vuur komt veel zwarte rook vrij. De veiligheidsregio Fryslân waarschuwt omwonenden om uit de rook te blijven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore