Zag de bal niet komen

Omstander overleden door klap van metalen bal bij sportevenement Geldrop

07 augustus 2022 14:12 Aangepast: 07 augustus 2022 18:22
Beeld © SQ Vision

Bij de Highland Games in Geldrop is een 65-jarige inwoner van die plaats overleden nadat hij werd geraakt door een metalen bal.

De politie is nog bezig met onderzoek naar de toedracht van het incident, maar kan wel melden dat het slachtoffer geen deelnemer was.

Waar het slachtoffer zich precies bevond, kan een woordvoerder van de politie niet zeggen, maar hij zat niet tussen het publiek. Omroep Brabant en het Eindhovens Dagblad spraken getuigen die zagen dat de man in een tuin van het kasteel Geldrop naast het terrein van de Highland Games liep toen hij werd geraakt door de bal die over de heg vloog.

Slinger week af

"De slinger week af, we zagen de bal over de heg gaan en vervolgens hoorden we een vrouw heel hard schreeuwen", zegt een getuige tegen Omroep Brabant. "De man heeft de bal niet zien aankomen."

"Toen het mis ging renden direct enkele mensen van de organisatie naar het slachtoffer. Ze begonnen nog met reanimeren", zegt de getuige. De hulp voor het slachtoffer mocht echter niet baten, hij overleed ter plekke. De spelen zijn na het incident stilgelegd. De organisatie was niet bereikbaar voor een toelichting.

De Highland Games vonden plaats op het Landgoed Kasteel Geldrop, met onderdelen als Hammer Throw, Stone put (stenen gooien) en Caber Toss (boomstam flippen). Bij Hammer Throw wordt een metalen bal geworpen die aan een stok vastzit, zoals te zien is op deze beelden:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore