Buiten de hekken van azc

Vechtpartij met tientallen mensen voor azc Ter Apel, één persoon naar ziekenhuis

06 augustus 2022 20:40 Aangepast: 06 augustus 2022 20:59
Politie bij het azc na de vechtpartij. Beeld © Van Oost media

Tientallen mensen zijn betrokken geraakt bij een massale vechtpartij op het plein voor het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Meerdere mensen zijn lichtgewond geraakt en er moest een persoon met een steekwond naar het ziekenhuis worden gebracht.

De vechtpartij ontstond rond 17.15 uur en leidde tot grote inzet van politie, ambulances en de inzet van een mobiel medisch team. De vechtpartij vond plaats buiten de hekken van het aanmeldcentrum aan de Ter Apelervenen.

Waarschijnlijk ook met bewoners azc

Volgens de politie zijn nog geen aanhoudingen verricht en wordt onderzoek gedaan naar de aanleiding tot het incident en naar verdachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Buurtbewoners Ter Apel vertellen: zo is het leven rond een aanmeldcentrum

Volgens een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is de kans 'zeer aanwezig' dat bewoners van de opvanglocaties betrokken waren bij de vechtpartij.

Stelselmatig te druk

"We weten dat nog niet honderd procent zeker. Maar de bewoners hebben vaak contact met de mensen die buiten aan het wachten zijn, maken een praatje met ze of helpen hen." Bewoners binnen de opvanglocatie hebben geen last gehad van de vechtpartij en het is inmiddels weer rustig voor de hoofdingang van het aanmeldcentrum, aldus de woordvoerster.

In het opvangcentrum in Ter Apel is het al tijden stelselmatig te druk, waardoor soms ook mensen in de buitenlucht moeten slapen.

RTL Nieuws kreeg onlangs een uniek inkijkje in het azc, de beelden zie je hieronder:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore