Ga naar de inhoud
Pride Amsterdam

Enorm druk bij terugkeer Canal Parade, politie vraagt sommige plekken te mijden

Canal Parade tijdens Pride Amsterdam Beeld © ANP

Duizenden mensen langs de grachten en een stoet van kleurrijke boten. Na twee jaar afwezigheid vaart de Canal Parade weer door onze hoofdstad, het hoogtepunt van Pride Amsterdam. De politie waarschuwt voor plaatselijke drukte, maar noemt de sfeer goed.

De eerste boten van de Canal Parade vertrokken rond het middaguur vanaf het Oosterdok. Het eindpunt in het Westerdok wordt naar verwachting rond 18.00 uur bereikt. Tachtig boten varen mee aan deze 25e editie van de botenparade. Ook de kades staan vol met feestvierende mensen.

Magere Brug afgesloten

De politie waarschuwt voor plaatselijke drukte. Zo is de Magere Brug afgesloten en wordt aangeraden De 9 Straatjes te vermijden. Ook rondom het Homomonument en op de Vijzelgracht en in de Vijzelstraat is het erg druk.

 

'Feestelijk druk'

De sfeer is goed, benadrukt een woordvoerder van de politie. "Het is daar gezellig en feestelijk druk. We willen voorkomen dat er eventueel gevaarlijke situaties ontstaan." Er hebben volgens de woordvoerder geen grote incidenten plaatsgevonden.

De gemeente ziet ook dat het drukker begint te worden in de stad, maar kan nog geen indicatie geven van het aantal mensen dat in de hoofdstad is, aldus een woordvoerster.

Na
Lees ook:
Na twee jaar weer wereldberoemde Canal Parade in Amsterdam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore