Ga naar de inhoud
Overvaren door schip

Politie onderzoekt gezonken boot op Lek, vrouw nog vermist

De aanvaring gebeurde bij het dorp Ameide. Beeld © Google Maps

De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt vanochtend het pleziervaartuig dat na een aanvaring gisteren zonk op de Lek in de buurt van het Utrechtse Ameide. Afhankelijk van wat uit dat onderzoek komt, onderneemt de politie daarna volgende stappen om een vrouw te vinden die na het ongeval nog steeds vermist is.

De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de vermiste vrouw.

Vier gered

Het pleziervaartuig werd gisteren overvaren door een binnenvaartschip, waarna het zonk. "Er waren vijf mensen aanwezig op de boot, vier zijn er gered", liet een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht weten. Ze hebben op eigen gelegenheid de wal kunnen bereiken en zijn daar opgevangen door de hulpdiensten. Hoe het met ze gaat, is niet bekend.

Hulpdiensten zijn de hele avond druk bezig geweest met het zoeken naar de vijfde persoon.

Boot doorzocht

Er is een kans dat diegene nog in de boot zit. De gezonken boot is door duikers gevonden en is naar de kant gesleept, waar het beter doorzocht kan worden. Een eerdere poging om de boot onder water te doorzoeken, ging moeizaam.

De aanvaring gebeurde rond zeven uur gisteravond. De zoektocht is rond 22.30 uur gestaakt omdat het te donker was. 

Burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden, waar Ameide onder valt, zegt op Twitter mee te leven met familie en vrienden. "Een afschuwelijk ongeval op zo'n mooie dag. Gelukkig meerdere personen gered. Maar ik leef mee met familie en vrienden die nog in grote onzekerheid verkeren."