Ga naar de inhoud
Drie arrestaties

'Zus vermoorde Gino (9) opgepakt voor inbraak huis Donny M.'

Het huis van Donny M. in Geleen. Beeld © ANP

Drie vrouwen zijn gearresteerd voor de inbraak in het huis van Donny M., de man die wordt verdacht van de moord op Gino (9) uit Maastricht. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van L1. Volgens de regionale omroep is de zus van Gino een van de verdachten.

De inbraak was op 19 juni, twee weken nadat het lichaam van Gino werd gevonden. Het huis was door de politie verzegeld na huiszoekingen in het kader van het onderzoek naar de moord op het jongetje. Na de inbraak werd het huis opnieuw verzegeld.

Of er iets is meegenomen uit het huis van Donny M., wil de politie niet zeggen. Volgens L1 hebben de vrouwen met name naar persoonlijke spullen en documenten van M. gezocht.

Politie
Lees ook:
Politie ontdekt inbraak in huis Donny M. in Geleen

Op vrije voeten

De vrouwen zijn gisteren gearresteerd. "Ze zijn gehoord en nu weer op vrije voeten", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTL Nieuws. "Ze worden nog wel verdacht van woninginbraak, huisvredebreuk en de verstoring van een plaats delict."

De woordvoerder kan niet bevestigen dat een van de verdachten inderdaad de zus van Gino is, die in Kerkrade woont en waar het jongetje de laatste week van zijn leven verbleef. "De identiteit of de relatie van de drie vrouwen tot elkaar maken wij niet bekend", zegt de woordvoerder.

Kinderen
Lees ook:
Kinderen zagen hoe Gino ontvoerd werd: 'Auto ingetrokken'

Behalve van moord wordt M. ook verdacht van de ontvoering van Gino en van het bezit van kinderporno. Het lichaam van het jongetje werd op 4 juni gevonden op enkele tientallen meters van de woning van M., bij een eerder uitgebrand huis. Het jongetje was sinds 1 juni vermist, waarna in Kerkrade en Landgraaf grote zoekacties werden gehouden.

Zus Gino speechte tijdens stille tocht: 'Ineens was hij weg'

02:35