Ga naar de inhoud
Taser gebruikt

Politie arresteert treinreiziger met nepwapen in Arnhem

Agenten met het neppe vuurwapen dat in beslag is genomen. Beeld © Rick Lubbers / Instagram

Op het station van Arnhem heeft de politie gisteravond een man gearresteerd die in de trein zat met een nepwapen. Er kwamen meerdere verontrustende meldingen binnen van de treinreiziger met een 'lang vuurwapen'. De politie moest uiteindelijk een taser inzetten om de man te overmeesteren.

Rick Lubbers, hoofdagent in Arnhem, schrijft op Instagram over de situatie. Samen met verschillende collega's ging hij naar station Arnhem vanwege de treinreiziger met een 'lang vuurwapen' die daarnaartoe onderweg was.

Verdachte met vuurwapen

De agenten stonden op het perron toen de trein arriveerde. "De verdachte had een vuurwapen in zijn handen en op dat moment was het onbekend of het om een echt of nep wapen ging", schrijft Lubbers.

De man werd daarom met getrokken wapens door de agenten benaderd. Lees verder onder de Instagram-post. 

De verdachte werkte niet mee, waarna de politie besloot de taser in te zetten. "Met het nodige verzet werd de verdachte aangehouden", meldt Lubbers. Toen bleek dat het wapen nep was. 

Nepwapen 'levensgevaarlijk'

Een nepwapen is 'levensgevaarlijk', meldt de politie online. Agenten nemen het zekere voor het onzekeren en benaderen verdachten met een nepwapen normaalgesproken met een getrokken vuurwapen. Wie met een nepwapen over straat loopt, kan een strafblad krijgen. 

De politie roept mensen die getuige waren van het incident op om zich bij de politie te melden.   

Bekijk ook: 11-jarige jongens moedigen Oekraïense soldaten aan met nepwapens

01:16
Elke dag gaan de Oekraïense jongens Maksym en Andrii naar hun zelfgemaakte controlepost in de buurt van hun huis in Charkov. Langs de weg zwaaien ze naar de soldaten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore