ME'ers naar ziekenhuis

Nog eens vijftien arrestaties voor supportersrellen bij ADO Den Haag

28 juli 2022 15:20 Aangepast: 28 juli 2022 16:09

Vanwege de supportersrellen rond de promotiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam eind mei, zijn de afgelopen dagen nog eens vijftien mensen opgepakt. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

In totaal zitten er nu 23 mensen vast, van wie de eerste vier onlangs al zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van enkele maanden. De vijftien mensen die de afgelopen dagen zijn opgepakt, komen uit Rijswijk, Zoetermeer, Den Haag, Naaldwijk, Honselersdijk, Nootdorp, Leidschendam en De Lier en zijn tussen de 16 en 50 jaar oud.

Na strafschoppen ging het mis

De wedstrijd tussen de twee voetbalclubs liep 29 mei volledig uit de hand. De scheidsrechter moest de wedstrijd al meerdere keren stilleggen vanwege ongeregeldheden, maar toen Excelsior won na strafschoppen ging het helemaal mis.

ADO-supporters bestormden het veld en gooiden vuurwerk naar het uitvak. Maar ook buiten het stadion braken ongeregeldheden uit. Zo werden ME'ers met stenen, straattegels, ijzeren staven, brandende voorwerpen en een uit de grond getrokken verkeersbord met paal bekogeld. Hierbij werden diverse agenten geraakt. Meerdere van hen raakten daarbij gewond en werden vervoerd naar het ziekenhuis.

Fakkel onder politiehond

Ook de politiehonden werden mishandeld. Zo werd er met een kettingslot op de rug van een diensthond geslagen en werd er een brandende fakkel onder een hond gegooid. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Apenrotsgedrag' relschoppers, ADO Den Haag wil raddraaiers zwaar straffen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore