Ga naar de inhoud
Camerabeelden

Politie zoekt verdachten voor dumpen afval en vernielingen A7

Afval op de A7 tussen Drachtstercompagnie en Frieschepalen gedumpt door boeren uit protest tegen de stikstofregels. Beeld © ANP

De politie is op zoek naar de daders die gisteren afval dumpten en in brand staken op de A7. De weg is zodanig beschadigd dat het asfalt moet worden gerepareerd.

De politie is bezig om in beeld te krijgen wie verantwoordelijk is voor de boerenprotesten op snelwegen van de afgelopen dagen. "Door veel beelden veilig te stellen op verschillende manieren zorgen we ervoor dat we ook op een later moment verantwoordelijken kunnen achterhalen en waar mogelijk aanhouden."

Gisteren had de politie gemeld dat het 'lastig' zou worden om te achterhalen wie strobalen, afval en asbesthoudende materialen in brand heeft gestoken op snelwegen.

Rommel op wegdek

De snelweg A1 bij het Gelderse Voorst, tussen Deventer en Apeldoorn, werd gisterochtend geblokkeerd toen actievoerende boeren rommel op het wegdek dumpten. Aannemers die de weg zouden schoonmaken, trokken zich vervolgens terug na bedreigingen. De weg blijft waarschijnlijk dicht tot laat in de middag.

Boeren
Lees ook:
Boeren blokkeren A35 bij Almelo, ook andere wegen nog dicht door afval

De politie is vannacht en vandaag naar eigen zeggen 'consequent aanwezig op toe- en afritten' om daar te proberen 'zoveel als mogelijk te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan'.