Ga naar de inhoud
Afval gedumpt door boeren

Aannemer gestart met opruimen A1, snelweg mogelijk tot einde middag dicht

Boeren dumpten gisteren afval, onder andere bij een oprit van de A1 bij Enter. Beeld © GinoPress

De A1 van Hengelo richting Apeldoorn ter hoogte van Voorst (Gelderland) blijft waarschijnlijk nog tot het einde van de middag dicht vanwege opruimwerkzaamheden. Gisteren dumpten boeren daar rommel op de weg. Een eerdere aannemer die de troep zou opruimen, staakte de werkzaamheden na bedreigingen. Rijkswaterstaat heeft nu een nieuw bedrijf gevonden dat de weg weer schoon gaat vegen.

Die opruimwerkzaamheden gaan nog tot het einde van de middag duren, verwacht een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 

Asbest

"Er wordt hard gewerkt om de weg schoon te maken, maar de verwachting is dat de aannemer toch geruime tijd bezig zal zijn met de werkzaamheden. We houden nu rekening met het einde van de middag."

Het asbest dat op de weg lag is inmiddels gesaneerd, maar de rest van de rommel moet nog worden weggehaald.

Bekijk ook: boeren dumpen afval op de weg

00:46

Bedreigingen

De aannemers die in eerste instantie de weg zouden schoonmaken, trokken zich terug na bedreigingen en intimidatie, aldus de woordvoerder. Welk bedrijf de klus nu heeft opgepakt, kon de woordvoerder niet zeggen.

Ongelukken
Lees ook:
Ongelukken op A7 door gedumpt afval, meerdere wegen dicht

"Binnen Rijkswaterstaat hebben we verder gekeken naar andere aannemers die het werk konden doen. Gelukkig hebben we die toen gevonden."

File

Verkeer vanuit Hengelo kan omrijden via Almelo en Zwolle over de A35 en de A28, zo meldt de ANWB. Inmiddels staat er bij de afrit Voorst een file van zo'n 8 kilometer en hebben weggebruikers een vertraging van drie kwartier.

Rijkswaterstaat roept weggebruikers die vanochtend op pad gaan op om goed de verkeersinformatie te checken en extra alert te zijn op de weg. "Gedurende de dag kunnen er allerlei dingen gebeuren, vooral in bepaalde delen van het land, zoals het oosten en het noorden. Het is heel onvoorspelbaar, dus wees daar bedacht op als je de weg op gaat."