Ga naar de inhoud
Geen gewonden

Ongelukken op A7 door gedumpt afval, meerdere wegen dicht

Beeld ter illustratie. Beeld © Persbureau Meter

Door acties van boeren op en rond de A7 in Groningen, Friesland en Noord-Holland zijn meerdere wegen afgesloten. Tussen Groningen en Drachten vonden door afvaldumping zeker twee ongelukken met meerdere voertuigen plaats. Daarbij raakte niemand gewond.

Een van de ongelukken vond plaats rond 02.45 uur in Midwolde. Volgens de politie waren er onder meer autobanden op de weg gedumpt. Bij Frieschepalen vond rond 03.45 uur een ongeluk plaats. De weg wordt tussen Groningen en Drachten afgesloten.

Hooibalen in brand

Nabij Medemblik in de provincie Noord-Holland werden vannacht hooibalen in brand gezet. Rijkswaterstaat heeft de weg daar afgezet op last van de brandweer. De weg tussen Hoorn en Den Oever is in beide richtingen dicht. De brandweer is aanwezig om het vuur te blussen en ook de politie is ter plaatse.

Naar aanleiding van het eerdere ongeluk in Midwolde riep de politie op tot voorzichtigheid op de wegen. "Er kan plotseling op elke plek afval worden gedumpt en dit kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties", aldus de politie op Twitter.

Waarschuwing minister

De acties zijn een vervolg op die van gisteravond, toen ook op verschillende plekken afval werd gedumpt en hooibalen in brand werden gestoken. 

Justitieminister Dilan Yeşilgöz waarschuwde de boeren gisteravond op Twitter. "Je verliest niet alleen in rap tempo begrip voor je acties. Waar mogelijk spoort de politie je op", schreef zij. "Een strafblad heeft gevolgen. Gebruik je verstand." Zo ver bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Puin
Lees ook:
Puin boeren nog niet opgeruimd: A1 bij Voorst voorlopig dicht, mogelijk tot ochtend