Ga naar de inhoud
Woning zwaar beschadigd

Zware explosie Den Bosch zou 'vergisaanslag' op Klaas Otto zijn

No Surrender-oprichter Klaas Otto en het beschadigde huis in Den Bosch. Beeld © Meesters Multi Media

De explosie die afgelopen nacht een woning van een gezin in Den Bosch zwaar beschadigde, zou een vergissing kunnen zijn. Het doelwit zou mogelijk Klaas Otto, voormalig topman van motorclub No Surrender, zijn.

Dat vertellen meerdere bronnen tegen RTL Boulevard. De politie onderzoekt of het gaat om een aanslag. Die had gepleegd moeten worden op de woning van de vriendin van Otto, waar hij vaak verblijft. 

Meenemen in onderzoek

Een woordvoerder van de politie zegt dat ze van diverse bronnen hebben gehoord dat er sprake is van een vergissing. "Dit is een scenario waarmee we in ons onderzoek nadrukkelijk rekening houden. Het is echter nog veel te vroeg om daar definitieve conclusies aan te verbinden", valt te lezen in een persbericht van de politie.

Volgens RTL Boulevard zou de dader zich in de straatnaam hebben vergist en stond hij voor de verkeerde woning met hetzelfde huisnummer. Otto wordt regelmatig in de woning van zijn vriendin gesignaleerd, een paar honderd meter van de explosie. 

'Ontploffing
Lees meer
'Ontploffing Den Bosch vergissing, huis vriendin Klaas Otto mogelijk doelwit'

De woning van Otto's vriendin was al eerder het doelwit van een aanslag. In maart 2017 werd het huis met een automatisch vuurwapen beschoten.

Geen reactie

De gemeente Den Bosch, die maatregelen kan nemen om de openbare orde te waarborgen, komt later op de dag met een reactie. Louis de Leon, de advocaat van Klaas Otto, wil niet reageren.

Zware
Lees meer
Zware explosie vannacht in woning Den Bosch terwijl gezin thuis was

Bewoners ongedeerd

De bewoners van de getroffen woning, een vader, moeder en twee jonge kinderen, zijn vannacht onderzocht in het ziekenhuis, maar zijn fysiek in orde, zegt een woordvoerder van de politie tegen RTL Nieuws. "Zij zijn natuurlijk wel enorm geschrokken, maar dat kan ook niet anders, want de klap was enorm en in de wijde omgeving te horen."

Zij kunnen voorlopig niet terug naar hun woning, eerst moet het politieonderzoek worden afgerond en moet worden bekeken of het pand nog wel veilig is.