Ga naar de inhoud
27-jarige man

Nieuwe aanhouding in onderzoek naar moord op Peter R. de Vries

Peter R. de Vries Beeld © ANP

Opnieuw is er een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. Gisteravond hield de politie in Helmond een 27-jarige man aan.

Politie en justitie vermoeden dat hij deel uitmaakte van een criminele organisatie 'die tegen betaling geweldsklussen verricht' op verzoek van opdrachtgevers.

In beperkingen

De man zit vast in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en dat het Openbaar Ministerie weinig loslaat over de man en zijn veronderstelde rol.

Uitstel
Lees ook:
Uitstel uitspraak in zaak Peter R. valt partner zwaar: 'Enorme dreun'

Hij is voor zover bekend de zesde man die wordt aangehouden in het onderzoek naar de moord. Snel na de aanslag op 6 juli werden de twee uitvoerders opgepakt: de man die schoot en de man die de vluchtauto bestuurde.

Opdrachtgever

In het onderzoek naar de opdrachtgever komt pas sinds begin deze maand meer nieuws naar buiten. Een Poolse verdachte werd opgepakt in zijn cel, en justitie denkt in hem een stap dichterbij de opdrachtgever te zijn.

Man
Lees ook:
Man die instructies gaf voor moord De Vries deed eerder klus voor Taghi

Het OM denkt dat topcrimineel Ridouan Taghi achter de opdracht zit, maar kan dat niet hardmaken. De naam van de aangehouden Pool, Krystian M., dook op in een eerdere geweldszaak waarin Taghi de opdrachtgever zou zijn.

Kroongetuige

Peter R. de Vries trad op als de vertrouwenspersoon van de kroongetuige in de zaak tegen Taghi. Eerder werden de broer en advocaat van deze kroongetuige geliquideerd.

Tegelijkertijd werden er begin deze maand nog twee mannen opgepakt. Wat hun exacte rol moet zijn geweest, is niet duidelijk. Ook van de man die vandaag is opgepakt, is dat nog niet duidelijk. 

Bekijk ook: Verdachte opgepakt in moordzaak van Peter R. de Vries

01:38
Begin deze maand werden er twee nieuwe verdachten opgepakt, een van die arrestaties was in Spanje.