Ga naar de inhoud
Via crowdfunding

Tienduizenden euro's opgehaald voor 7-jarige Cleo die kanodrama overleefde

Zoektocht naar overlevenden kanodrama Beeld © ANP

Voor Cleo, het Duitse meisje van 7 jaar dat als enige het kanodrama op het Veluwemeer overleefde, is in twee dagen tijd ruim 39.000 euro opgehaald.

Sinds de start van de actie zondag is het doelbedrag tweemaal verhoogd wegens de 'niet afgenomen interesse'. Gisteravond werd het bijgesteld naar 60.000 euro.

Beste vriendinnetje

Moeder (32), vader (42) en jonger zusje (5) kwamen donderdag om bij het ongeluk op het meer. Cleo is de enige overlevende, ze hield zich vast aan een boei. Haar beste vriendinnetje wil haar helpen door geld in te zamelen.

In eerste instantie was het streefbedrag 10.000 euro, maar zowel meelevende Nederlanders als Duitsers blijven doneren. De vader van het vriendinnetje zegt op de site donateurs op de hoogte te houden van wat er met het geld gebeurt.

Ook
Lees meer
Ook lichaam kind (5) gevonden na kanodrama Veluwemeer

Hulp van burgemeester

Het gezin komt uit de stad Wuppertal, ten oosten van Düsseldorf. Een regionale krant meldt dat via het initiatief Wuppertaler in Not ook gericht gedoneerd kan worden voor het meisje.

De burgemeester van de stad gaf eerder aan geraakt te zijn door het nieuws en er alles aan te doen om familieleden of vrienden op elke mogelijke manier te ondersteunen.