Ga naar de inhoud
1620 kilo drugs

Drugssmokkelaar op Caribische Zee doodgeschoten door Kustwacht

De Kustwacht nam 1620 kilo aan drugs in beslag. Beeld © Kustwacht Caribisch Gebied / Facebook

De Kustwacht in het Caribisch gebied heeft in de buurt van Curaçao een drugssmokkelaar doodgeschoten. Dat gebeurde toen een speedboot met drugs werd onderschept op de Caribische Zee. Een partij drugs van 1620 kilo werd door de Kustwacht in beslag genomen. Er waren nog meer drugs aan boord, maar die werden door de smokkelaars overboord gegooid.

De speedboot met aan boord vijf drugssmokkelaars werd gisteren onderschept door het marineschip Zr.Ms. Groningen, dat momenteel in het Caribisch gebied vaart.

De Kustwacht probeerde de boot te stoppen, maar de bemanning voer weg. Tijdens een achtervolging werden verschillende pakketten met drugs overboord gegooid. Vermoedelijk gaat het om cocaïne.

Vier arrestaties

De Kustwacht vuurde meerdere kogels af in een poging om de boot te stoppen. Eén van de vijf opvarenden werd geraakt door een kogel en overleed aan zijn verwondingen. De Kustwacht slaagde er uiteindelijk in de boot te stoppen wist de vier anderen te arresteren.

De verdachten, het stoffelijk overschot van de overleden drugssmokkelaar en de drugs zijn overgebracht naar Curaçao. De politie onderzoekt de zaak. Het is op dit moment nog onduidelijk waar de drugs vandaan kwamen of waar de boot onderweg naartoe was.

Omdat er door de Kustwacht geschoten is, doet ook de landsrecherche onderzoek.

1325
Lees ook:
1325 kilo drugs onderschept bij Curaçao, 12 aanhoudingen