Ga naar de inhoud
In meer bij Den Bosch

'Verdachte filmde hoe bekende van hem aan het verdrinken was'

Hulpdiensten bij het meer het IJzeren Kind. Beeld © SQ Vision

De 53-jarige man uit Den Bosch die ervan wordt verdacht dat hij te laat heeft ingegrepen toen een bekende van hem in een meer aan het verdrinken was, heeft zelf gefilmd hoe diegene in problemen kwam. 

Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant tegen RTL Nieuws. 

De verdrinking gebeurde vrijdagmiddag, in het meer Het IJzeren Kind in Rosmalen. Het slachtoffer is ook een man van 53 uit Den Bosch. De twee kenden elkaar en waren samen bij het meer aan het recreëren, meldde de politie zaterdag

Man
Lees ook:
Man (53) opgepakt voor niet helpen van een zwemmer in nood

Het is strafbaar om iemand in hulpeloze toestand achter te laten en niet direct te helpen. Volgens het OM heeft de verdachte de zwemmer wel uit het water gehaald, maar gebeurde dat te laat. Gealarmeerde hulpdiensten konden niets meer voor hem doen.  

"De verdachte zat aan de kant en was op zijn telefoon bezig. Op de beelden die hij heeft gemaakt is te zien hoe zijn kennis in het water in problemen komt", zegt de woordvoerder van het OM.

"Het lijkt erop dat hij had kunnen weten dat de man echt in problemen was. Maar het is de vraag wat hij precies zag of dacht, dat onderzoeken we nog." 

Geen hartaanval

Een eerste onderzoek op het lichaam van de overleden Bosschenaar heeft uitgewezen dat de doodsoorzaak verdrinking is, meldt het OM. "Dus geen hartaanval bijvoorbeeld." Er wordt nog uitgezocht of de man alcohol of drugs in het bloed had.

De 53-jarige is zaterdagmiddag vrijgelaten, maar blijft verdachte. De woordvoerder: "Als het onderzoek klaar is, besluiten we of we een strafzaak tegen hem gaan beginnen."  

Vorig
Lees ook:
Vorig jaar tachtig doden door verdrinking: minder dan in 2020