Ga naar de inhoud
Verdacht van doodslag

Verdachte dodelijk scooterongeval Alblasserdam reed veel vaker te hard

Twee vrouwen kwamen om het leven. Beeld © ANP / Novum RegioFoto

De 25-jarige man die terechtstaat voor het doodrijden van twee jonge vrouwen uit Alblasserdam heeft een flinke lijst aan (ernstige) verkeersovertredingen op zijn naam staan. Hij kreeg in vier jaar tijd 52 boetes voor onder meer te hard rijden, het negeren van rood licht en rijden zonder rijbewijs.

Het verzoek van zijn advocaat om Abdelghafour el B. vrij te laten tot de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak, werd mede daarom vandaag door de rechtbank in Dordrecht afgewezen.

Reed drie keer te hard

De verdachte zit inmiddels bijna drie maanden in de cel nadat hij op 6 mei met zijn auto twee vrouwen van 18 en 19 jaar op een scooter in Alblasserdam had doodgereden.

Uit politieonderzoek bleek dat El B. bijna drie keer te hard en langs een verkeerslicht reed dat al bijna drie minuten op rood stond.

Inwoners
Lees ook:
Inwoners Alblasserdam herdenken slachtoffers schietpartij en scooterongeluk

Op de plek van het ongeluk waren wegwerkzaamheden en er gold een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Uit snelheidsmetingen blijkt dat de verdachte tussen de 81 en 97 kilometer per uur reed. De vrouwen op de scooter hadden groen licht.

De advocaat verzocht El B. voorlopig vrij te laten, omdat zij er vanuit gaat dat de mogelijke straf niet veel hoger zal uitpakken dan het voorarrest.

Verdacht van doodslag

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de man uit Papendrecht echter van doodslag, acht de kans op herhaling bovendien groot en wil dat de man in de cel blijft.

Dodelijk
Lees ook:
Dodelijk ongeluk door alcohol of roekeloos rijgedrag? Dan levenslange straf mogelijk in VK

Behalve veel snelheidsovertredingen heeft de verdachte zijn auto al eens stilgezet op de linkerrijbaan in een tunnel en moest een voetganger op een zebrapad opzijspringen toen El B. met bijna 90 kilometer per uur voorbijkwam, waar 50 is toegestaan.

Dezelfde dag als schietpartij 

Het fatale ongeluk heeft er in de kleine gemeenschap van Alblasserdam flink ingehakt. Die bewuste vrijdag was er een schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam. Daarbij kwamen een 16-jarig meisje en een 34-jarige vrouw om het leven en raakten meerdere mensen gewond.

De zaak gaat op 17 oktober verder.

Zorgboerderij
Lees ook:
Zorgboerderij was 'fantastische plek', maar toen kwamen die schoten