Ga naar de inhoud
Onderzoek recherche

Politie: kano Veluwemeer kapseisde, geen andere partijen betrokken

Op het Veluwemeer werd en grote zoekactie in gang gezet. Beeld © Persbureau Heitink

Bij het kanodrama op het Veluwemeer wijst alles erop dat het kapseizen van de kano het gevolg is geweest van een ongeluk waarbij geen andere partijen betrokken zijn geweest. Dat meldt politie Flevoland. Bij het ongeluk kwamen drie Duitse gezinsleden om het leven.

De afgelopen dagen hebben rechercheurs onderzoek gedaan naar het noodlottige kano-ongeluk. "Door deze uitkomst is er geen sprake van een strafrechtelijk onderzoek", zegt de politie.

Wat er exact is gebeurd en hoe dit is gebeurd, is volgens de politie lastig aan te geven. "We zullen daar misschien wel nooit achter komen." Rechercheurs hebben bij het onderzoek onder meer gekeken naar mogelijke sporen van schade aan de kano.

Zoektocht

De hulpdiensten werden donderdag rond 15.00 uur gewaarschuwd dat een kind te water was geraakt. Vervolgens werd een 7-jarig meisje uit het gezin gevonden op de boei. Later bleek dat zij de enige overlevende was van het ongeluk. 

Ook
Lees ook:
Ook lichaam kind (5) gevonden na kanodrama Veluwemeer

Niet veel later werd het lichaam van de moeder (32) gevonden en uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Er was nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De zoektocht naar de vader (42) en 5-jarige dochter uit het gezin ging door.

Het lichaam van de vader werd diezelfde avond rond 22.00 uur gevonden in het Veluwemeer. Een dag later werd het lichaam van het 5-jarige meisje gevonden. Het gezin komt uit Wuppertal, Duitsland. Ze droegen geen reddingsvesten in de kano.

Onderzoek

De afgelopen dagen onderzocht de politie waardoor het gezin in moeilijkheden kwam met de kano. Eén van de mogelijkheden was dat de kano water had gemaakt, bijvoorbeeld door een langsvarende boot. Het onderzoek heeft nu uitgewezen dat er geen andere partijen betrokken waren bij het kapseizen van de kano.