Ga naar de inhoud
Verdronken na kanotocht

Lichaam vader gevonden na kanodrama Veluwemeer, zoektocht naar kind gaat door

Hulpdiensten bij het Veluwemeer. Beeld © Persbureau Heitink

In de zoektocht op het Veluwemeer naar de vader en een kind die gisteren samen met de moeder en een ander kind tijdens het kanovaren in de problemen raakten op het Veluwemeer, is het lichaam van de vader gisteravond rond 22.00 uur gevonden. De zoektocht naar het kind gaat vandaag verder. De kans dat het kind nog leeft, wordt als zeer klein beschouwd. 

Het lichaam van de moeder van het Duitse gezin werd gistermiddag al gevonden.  Een 7-jarig meisje werd op een boei aangetroffen en naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het nu met haar gaat.

Bij de zoektocht naar het andere kind wordt vandaag weer een helikopter ingezet. 

Reanimatie

De hulpdiensten werden gisteren rond 15.00 uur gewaarschuwd dat een kind te water was geraakt. Vervolgens werd het 7-jarige meisje uit het gezin gevonden op de boei. Rond 15.40 uur werd het lichaam van de moeder gevonden en uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

De kano is gevonden nabij het eiland De Snip. Beide eilanden liggen midden in het meer.

'Dochter kanodrama klampte zich vast aan een boei'

00:48

Zoektocht

Volgens de politie werd snel duidelijk dat nog meer mensen in het water lagen. Daarop is met onder meer helikopters en reddingsboten gezocht naar de vader en het andere kind, volgens de kustwacht een 5-jarig meisje. Ook werd gebruikgemaakt van een sonar, waarmee kan worden gekeken of een lichaam onder water ligt.

Moeder
Lees ook:
Moeder uit Duits gezin omgekomen bij kanodrama Veluwemeer, vader en kind nog vermist

Oorzaak niet duidelijk

Onduidelijk is nog waardoor het gezin in moeilijkheden kwam. Aangenomen wordt dat ze één kano hebben gehuurd en die door onbekende reden water heeft gemaakt, 'bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen', of dat de kano is omgeslagen, zei een woordvoerder van de kustwacht eerder.

De gezinsleden droeg geen reddingsvesten.